Blog Frederike: 17 & Leeuwarden

Lieve lezers,
Hier is ‘ie dan, mijn eerste blogpost als officieel lid van Damesdispuut Party ‘a Saurus!
Vol trots kan ik samen met 5 andere meiden zeggen dat wij ook eigenaar zijn van een roze trui, en oh wat voelt dat goed.
Inmiddels is het 4e moduul aangebroken en zit het 1e jaar in Leeuwarden er bijna op.
Toen ik na het behalen van mijn diploma mensen vertelde dat ik de Hotelschool ging doen in Leeuwarden, kreeg ik heel wat scheve blikken. Wat moest ik met mijn 17 jaar in het godvergeten Leeuwarden?! Maar ik had mijn zinnen er op gezet, trok mijn eigen plan en ging in mijn uppie naar het hoge noorden.
Al vrij snel had ik mij aangesloten bij studenten vereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas. Mocht ik dan toch alles uit mijn studententijd willen halen, hoorde een studentenvereniging hier ook bij dacht ik zo.
Na het KMT en tijdens de introductie periode, was ik iets wat nieuwsgierig naar wat er allemaal achter die paars-groene trui zat, en wist ik al vrij snel van het begrip ‘disputen’.
Eenmaal tot die ontdekking en na de borrelperiode, was Damesdispuut Party ‘a Saurus voor mij de uitblinker. En nu ben ik deel van deze meiden 🙂
Naast dat het altijd gezellig is en we veel plezier met elkaar hebben, vind ik het ontzettend leuk en mooi dat ondanks dat je eendezelfde club bent, alle meiden ontzettend verschillend zijn, met ieder een eigen identiteit. Dit zorgt er voor dat ik elke keer nog verrast wordt en blijf genieten van iedereen.
Goed,
nog even terug komend op dat 17 jaar en in Leeuwarden..
NEE, tot nu toe is het niet altijd makkelijk geweest, op kamers direct vanuit de Havo en uit mijn vertrouwde omgeving.
NEE, het gaat niet allemaal van een lijen dakje.
NEE, het is niet altijd even leuk om in een omgeving van 18+ als 17 jarige niet alles te kunnen en mogen.
NEE, alleen de Ouwe stoep van binnen gezien te hebben is ook een beetje matig.
En NEE, het is ook niet chill s’winters buiten te staan omdat je niet mee bier mag halen.
Maaar,
JA, wat lach ik mij dood zodra iedereen dronken is, en ik nuchter alles wel nog kan herinneren.
JA, wat geniet ik ’s ochtends nog van alleen vermoeid zijn, en geen katers.
JA, stiekem vind ik spa rood (nu nog) lekkerder dan bier.
JA, wat geniet ik hier volop en kan ik mij goed ontwikkelen.
JA, wat heeft het mij ontzettend veel gebracht en heb ik veel geleerd.
en JA, wat ben ik blij dat ik deze meiden in Leeuwarden mijn echte maatjes en vriendinnen mag noemen.
Al met al, zit ik hier wel goed op mijn plek.
Voor nu is het nog 2 weken spa rood, flink oefenen met biertjes en genieten van de ochtenden zonder katers..
Dikke kus,
Kiek