Blog Lisse: Gala Annuel 2018

Ik denk dat we per verenigingsjaar een paar echte hoogtepunten beleven, en een van deze hoogtepunten is het Gala Annuel. Afgelopen maand heeft het Gala Annuel weer plaats gevonden. Dit keer zou het geen feest zijn in Leeuwarden maar is er een heel weekend voor uitgetrokken die we hebben doorgebracht in Limburg. Het gala begint naar mijn mening niet pas op de datum die er op de uitnodiging staat maar al maanden van te voren. Op het moment dat iedereen elkaar begint gek te maken met de veel voorkomende zin; “Heb jij al een gala jurk besteld?” De vraag waarop iedereen tot op een week voor aanvang nog geen ‘ja’ kan zeggen en op het moment dat je dan eindelijk iets besteld hebt, kom je erachter dat heel de vereniging haar jurk op dezelfde site heeft besteld.

Na een goede ervaring van vorig jaar hebben we ons concept dit jaar herhaald en hebben we ons verwikkeld tot de dates van McCoy. En na alle voorpret kwam toch eindelijk het weekend van het Gala  Annuel aan. Na een geslaagd LHPré gala moesten we er de volgende ochtend vroeg uit omdat er om 10.00 uur een champagne ontbijt voor ons klaar stond op Pompeii, waarnaar we vervolgens met zijn alle de trein instapte richting het zuiden.

Van de ene overstap kwam de ander. Toen we eenmaal in de bus naar het kasteel zaten bleek deze toch even andere plannen te hebben dan verwacht. Zo zaten we met heel de vereniging in een bus die niet meer verder reed, vast in Limburg. Dan kunnen we die toch ook weer afstrepen van onze ‘leeuwarden bucketlist’. Gelukkig werd alles snel geregeld en kwamen we uiteindelijk aan op locatie, waar we met open armen verwelkomd werden.

Nadat we hadden ingecheckt op onze kamers werden ons de eerste borrels uitgereikt en kon het allemaal echt gaan beginnen. Een receptie zette zichzelf voort in een 3 gangen diner en die ging weer over op het feest. Een band werd overgenomen door een DJ en menig lid had ondertussen al het nodige gedronken. Een gala zal het gala niet zijn als mensen zich niet de volgende ochtend afvragen wat er nou precies gebeurd is, als mensen zich niet zouden misdragen, verwonden of als hakken niet na 5 minuten omgewisseld worden voor sneakers, als er geen jurken kapot zouden gaan en als er niet veel te veel gedronken wordt. Gelukkig is er van dit alles niks ontbroken en is iedereen aan het eind van de avond, alleen of met een date, in bed beland. Want we konden nu eindelijk een keer letterlijk rollend naar bed. De volgende ochtend stond er een brunch voor ons klaar waarnaar we de reis terug naar Leeuwarden weer vervolgde. Het is een weekend geweest dat we niet snel zullen vergeten en die we allen graag nog herbeleven, maar gelukkig kunnen we weer uitkijken op het volgend Gala Annuel.

Evenementen commissie bedankt, en jullie hopelijk tot snel!