Blog Rosa

Lieve lezers,
Jeetje wat een week. Ieder jaar is het weer de vraag of de kerstweek daadwerkelijk zo leuk is als iedereen zegt, en ook dit jaar voldeed hij aan alle verwachtingen. Toen zondag de kroeg haar deuren opende en de kroeg rijkelijk verlicht werd door kerstlichtjes, warm versiert was met kerstversiering en de traditie getrouwde kerst afspeel lijst aan stond kon de kerstweek beginnen. Al snel stroomde de kroeg vol met enthousiaste studente in hun lelijkste kersttrui om samen de kerstweek in te luiden. Voordat wij, de roze meiden, de kroeg op stelten gingen zetten waren we eerst een hapje eten bij onze sponsor Fellini. Hier genoten we van huisgemaakte steenoven pizza’s en heerlijke pasta’s. Vervolgens vertrokken we gezamenlijk naar de kroeg. De gele rakker vloeide rijkelijk en de sfeer was al snel vertrouwd, zodoende werd zondag en mooi begin van een wilde kerstweek. Zoals elk jaar waren de dagen eerlijk onderverdeeld tussen dispuut, commissie en huis. Maandag was de eerste dispuutsavond, er werd besloten om een flessen avond te doen. Want ach, het is maar een keer kerstweek. We zongen mee met de kerstliedjes, nuttigde de benodigde soccie terrors en de spelletjes werd gespeelt. De dinsdag brachten wij de avond gescheiden door, desalniettemin was dit een zeer geslaagde avond. Elke commissie of bureau ging gezamenlijk uiteten of thuis ergens uitgebreid koken, het was fijn om een keer in een andere toestand te zijn dan de serieuze vergaderingen. De woensdag avond, voor sommige een avond om tot rust te komen, maar voor de echte strijders een avond die net als alle andere volop benut wordt. Deze avond komen alle huizen samen om samen met hun huisgenoten hun huis, en vervolgens de kroeg op haar kop te zetten. De meiden zonder verenigingshuis of dispuutshuis kwamen samen om zo toch een geslaagde kerstavond te kunnen vieren. Terwijl menig lid in een trui liep, liepen de bewoners van het geliefde AGK rond met een geïmproviseerde kerstboom op hun hoofd. En je raadt het al, na de woensdag komt de aller mooiste dag van de week: donderdag. De dag waarop iedereen de laatste loodjes inzet, de dag waarop er gretig gezoend wordt onder de mistletoe, de dag dat niemand de kroeg alleen verlaat en de dag waarop de kerstweek volledig wordt uitgespeelt. De avond begon met een heerlijk verzorgd drie gangen diner, aller eerst een tomaten soepje met brood. Vervolgens kregen we boerenkool met rookworst en jus, want een goede bodem is cruciaal, en als afsluiter geroosterd suikerbrood met vanille ijs. Toen onze magen gevuld waren en de stiekeme kriebels de overhand kregen vertrokken we naar de kroeg. De inmiddels iets minder mooi versierde kroeg waar de geur van bier onvermijdelijk was, stond vol met dispuutstruien en gilde truien. Voor de aller laatste avond genoten we van kerst muziek en van elkaar. Want ach, vanaf vrijdag hebben we twee weken om weer tot rust te komen. Al met al, het was een zeer geslaagde kerstweek waarin alle verlangens en wensen tot zijn recht kwamen.