Blog Marlou

EEN GROOT AVONTUUR
Waar zal ik eens beginnen.. Ongeveer 3 maanden geleden begon een geweldige avontuur voor mij. Ik mocht met de Grand Tour van Stenden 5 maanden(!!) in het buitenland studeren, en dat is niet zo maar het buitenland. Nee, de afgelopen 2,5e maand heb ik mogen doorbrengen in het prachtige Thailand en ik ben inmiddels begonnen aan mijn 2,5e maand Bali, om mijn grand tour nog even mooi en zonnig af te sluiten. Helaas is het zonnige gedeelte niet helemaal waar, aangezien we nu in het regenseizoen zitten waardoor het eigenlijk 3 kwart van de dag alleen maar regent en onweert..
Dat ik dit wilde doen stond eigenlijk in mijn begin periode van Stenden al vast. De landen waren duidelijk alleen de minors moest ik nog uitkiezen. Ik ben uiteindelijk voor marketing and management in Asia en Spa business strategy gegaan.
Naast dat de minors me erg bevallen, bevalt het reizen (waar ik eigenlijk echt voor kwam) me ook enorm. Ik heb al zoveel mogen zien, doen en meemaken. Van olifanten voeren en wassen in Kanchanaburi tot een vrije val van 40 meter maken in de jungle van Chiang Mai, en van 3 uur lang in de zon liggen bakken naar 3 uur lang je huis niet uitkunnen omdat de elektriciteit is uitgevallen en er een plas regen van ongeveer een halve meter voor de deur ligt.
Grand tour is een groot avontuur, niet alleen door alle nieuwe ervaringen maar ook omdat je niet alle gebeurtenissen zelf in de hand hebt. In Thailand kwamen we bijvoorbeeld precies in de rouwperiode van de overleden koning, waardoor we zelfs voor een week Bangkok hebben moeten verlaten omdat dit zo een onvoorspelbare week zou worden. En inmiddels zitten we in Bali, waar een van de grootste vulkanen van het eiland op het punt staat om uit te barsten. Dit zijn gebeurtenissen waar je totaal geen invloed op hebt en die je grand tour nog net een tandje spannender maken.
Ik zou graag al mijn belevingen en ervaringen met jullie delen maar ik denk dat mijn blog dan iets te lang wordt.
Desondanks al mijn gave avonturen heb ik ook wel weer zin om terug te gaan naar Nederland en kan ik niet wachten om iedereen weer te zien! Tot over 2 maandjes!
Dikke kus,
Marlou