Blog Joekenel

De een kwam uit Bonaire gevlogen, de ander had z’n Lowlands tentje nog maar net ingepakt, de bikini’s hingen nog te drogen aan het droogrek en voor we het wisten stonden we weer in de vertrouwde Ouwe Stoep! De school liet gelukkig nog even een weekje op zich wachten maar de eerste biertjes gingen er weer ontzettend goed in en alle spannende zomerliefdes zijn inmiddels uitgebreid besproken. Kortom de zomer lieten we weer voor wat het was en de StudieStartWeek was aangebroken!
De groen/ paarse IoVivat truien werden uit de kast getrokken en zo kleurden we langzaam de stad tot een geheel. Leuke feestjes in de stad, op de kroeg of lekkere etentjes met elkaar die natuurlijk heerlijke katers opleverde en ons vervolgens dus maar verplichtte uitgebreid op een terras te gaan zitten om rustig te kunnen uitbrakken met een goede brunch. En natuurlijk het geweldige Into The Wild dat dit jaar met een Full Moon edition, ons weer een knallend en vooral neon kleurige avond heeft opgeleverd!
De week die in het teken van groen en paars stond vloog voorbij en volgende verenigingsevenement braken weer aan zoals de DJ contest, het LEIP! Festival en bovenal The Battle of the First years! Dit jaar waren we in Fellini City Lounge te bekennen en in alle hoop dat we niet als Babyshower of bacelorette party over zouden komen stonden we al gauw zondag morgen gezellig ballonnen te blazen, vlaggetjes op te hangen en bovenal begon ons ontbijt met een fluitje bier! Als activiteit gingen we lekker bier tappen en de nieuwe leden hadden al snel de smaak te pakken! Veel biertjes en een paar borrelplanken verder was het dan ook een erg geslaagde en iets wat aangeschoten dag! Het voelde dan ook goed om na een lange zomer weer lekker een roze trui aan te mogen en weer even als een geheel naar buiten te mogen treden!
Het feit dat we pas drie weken onderweg zijn, zorgt ervoor dat er een glimlach om mijn gezicht verschijnt. Weliswaar zijn een aantal van ons op grand tour in Zuid-Afrika of Thailand het feit blijft dat deze, iets wat kleinere, groep ook weer een nieuwe dimensie en knusse sfeer aan de groep geeft. Met z’n allen staan we sterk en het bewijst maar weer hoeveel we om elkaar geven en aan elkaar hebben in deze drukke maar leuke tijd.
Ook zeker niet een gebeurtenis die overgeslagen mag worden is het feit dat wij, als zittende leden, binnenkort voor het eerst het lustrum van de vereniging mee gaan maken. En we zijn dan ook allemaal super benieuwd wat dit inhoud en met zich meebrengt. Vier dagen vol feest, gezelligheid en eindeloze herinneringen die de vele oud-leden met zich mee brengen, is een kleine schets die ik me erbij kan voorstellen. Kortom een reisje terug in de tijd van hoe de vereniging inmiddels al jaren kan bestaan en dat ook nog samen met onze geweldige roze truien aan!
De zomer is dan misschien wel voorbij maar om weer samen met deze dames te knallen maakt het studentenleven hier in Leeuwarden dan ook alleen maar leuker en toffer. Ik ben blij dat ik hier ben en laat de rest van het jaar maar komen, wij zijn er klaar voor!