Blog Annelieke

Lieve lezer,
Het is aan mij de eer om de laatste blog voor de zomervakantie te schrijven. Dit is ook direct mijn allerlaatste blog, want op het moment van schrijven ben ik druk bezig met verhuizen uit Leeuwarden en voorbereiden voor een nieuw avontuur in Zuid Afrika.
Mijn afscheidje heb ik al gehad en het is bijzonder gek om terug te kijken op mijn jaren in het Noorden. Maar wat heb ik genoten van de avond die compleet ik het teken stond van mijn herinneringen ophalen met alle lieve roze meiden om mij heen.
Ik snapte nooit dat diegene die op afscheidje gaat altijd op de grote dag nog allemaal stress heeft. Nou na mijn eigen ervaring, moet ik dit toch echt terug nemen, want ik moest zelf ook last minute nog van alles regelen. Om 17:45 werd ik verwacht klaar te staan thuis zodat de avond van start kon gaan. Maar ja om 16:55 moesten alle stukken nog geprint worden en de printshop die was dicht! Jullie kunnen natuurlijk begrijpen dat alle stress toen toesloeg, maar gelukkig was Lisse diegene die het hoofd koel kon houden om mij te helpen met een oplossing zoeken.
Traditiegetrouw wist ik niks van wat er die avond ging gebeuren en had ik de regie volledig overgegeven aan Pien en Juul, mijn orgie. Toen zij met een blinddoek klaar stonden voor ons huis wist ik even niet meer of dat wel zo’n goed idee was geweest. Een paar minuten, en heel veel rondjes lopen verder, werd mijn blinddoek afgedaan. Daar stonden we dan op de AGK (dispuutshuis) en 16 roze meiden zongen mij toe, ik had mijzelf nog zo beloofd niet te huilen, maar mijn orgie heeft het voor mekaar gekregen dat dit voor het eten al gebeurde. In die intieme setting kwam namelijk ineens het besef dat mijn mooie, heftige, emotionele, liefdevolle, dronken en brakken dagen in Leeuwarden geteld waren.
Gelukkig was het daarna tijd voor een iets luchterige activiteit, namelijk varen. De drank vloeide toen al rijkelijk en bij terugkomst stond Maud en Leb ons op te wachten. Na het eten en het onbeperkte aantal flessen wijn gingen we terug naar de AGK voor het Grand Dessert. Tussen alle kaasjes, zoetigheden en nog meer wijn stond Potjes ons op te wachten. Als afsluiter gingen we naar de kroeg, waar een feest met DJ was. Ik zeg maar zo: “je afscheidje is pas geslaagd als je orgie je ipv water nog meer wijn geeft”! Ik heb het die avond al 1000x gezegd, maar ik had me mijn afscheidje niet beter kunnen voorstellen, lieve Juul en Pien bedankt voor het willen regelen en voor het begrijpen van al mijn wensen!
Toen ik na die dag in een keer uit de zittend whatsapp werd gegooid, kwam toch in een keer weer het besef dat ik het niet allemaal had gedroomd. Maar ja men zegt altijd dat als iets niet meer verplicht is het des te leuker is. Dat ging ik uitproberen en ik denk dat ik in die laatste weken vaker sluit en de stad heb gehaald dan die jaren ervoor.
Nog steeds krijg ik weleens de vraag: hoe is het leven als RE-MEMBER? En nog steeds heb ik daar geen antwoord op, na vier jaar van intense vriendschap en heel veel plezier valt er toch in een keer wel heel veel weg. Maar veel tijd om daarbij stil te staan is er niet, want inmiddels zijn de laatste dozen uit de Speelman verplaatst naar mijn ouderlijk huis en zit ik over 2 weken in het (hopelijk) zonnige Zuid Afrika.
Het is tijd voor een nieuw avontuur, maar deze kan je niet beginnen voordat je een ander hebt afgesloten. En dat is meer dan gelukt! Lieve roze vriendinnen, bedankt voor de liefdevolle, leerzame jaren in Leeuwarden en zodra ik weer in het land ben reserveer ik bij de zittende meiden graag een slaapplekje om te proosten op de kroeg.
Natuurlijk ga ik voor mezelf naar Afrika, maar ik ben blij dat Chris, Juul, Bel & Quint ook meegaan, zo nemen we de roze gezelligheid toch een beetje mee.
Bedankt voor het lezen van mijn laatste blog, voor mij is het tijd om koffers in te pakken!
Tot snel allemaal ???