Blog Maud

Degene die mij anderhalf jaar geleden had verteld dat een roze dino met een biertje en een peuk in de hand een waardevolle betekenis voor me zou worden, had ik raar aangekeken. Hier ben ik dan nu de blog aan het schrijven voor Damesdispuut Party ‘a Saurus. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik in aanraking met deze onbekende wereld van studentenverenigingen, disputen, commissies, feestjes en veel bier.
Zulke dingen had ik alleen gehoord van verhalen van mijn zus en vriendinnen of gezien op tv.
Dan kom je uiteindelijk als net achttienjarige bij een studentenvereniging terecht in Leeuwarden. Ik kreeg veel verbaasde reacties wanneer ik vertelde dat ik mezelf ging vestigen in Leeuwarden voor mijn studie. Hierdoor was ik bezorgd dat ik niet alles uit mijn studentenleven zou kunnen halen en was mij aangeraden om bij een studentenvereniging te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Aangemeld bij Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas en vol goede moed in mijn eentje naar de allereerste kroegavond van de vereniging gegaan.
Een kroeg vol onbekenden personen,  onbekende gewoontes en drankspelletjes waar ik nog nooit van gehoord had. Ook de fout gemaakt om te vragen wat het drankje Beerenburg dan precies was. Iedereen die drinkt en wel eens te vinden is in een kroeg ergens in Friesland, weet wat Beerenburg is!
Eenmaal na die eerste kroegavond, is mijn hele studentenleven in Leeuwarden met een sneltrein vooruit gegaan. In die beginperiode leerde ik ook het dispuut kennen met de meiden die roze truien droegen.
Ik had altijd gedacht dat een dispuut altijd dezelfde type meiden waren; allemaal dezelfde kleur haar, schorre stemmen en stoere meiden die niet op hun mondje zijn gevallen. Het tegendeel bleek waar, hele verschillende types die deze befaamde roze trui droegen. Je had de meiden, de echte sluitpakkers, waarmee je de hele avond mee stond te dansen of de meiden waarmee je de meest random gesprekken mee had.
Toen begon het bij mij ook te kriebelen om bij deze groep meiden te horen en kan ik nu ook met trots zeggen dat ik lid ben geworden van Damesdispuut Party ‘a Saurus.
Nu anderhalf jaar later, kijk ik terug op alle mooie en gekke momenten die ik heb beleefd door het dispuut en ben ik ontzettend blij dat ik aan dit avontuur ben begonnen. Naast al die momenten leer je ook ontzettend veel van het dispuutsleven. Nu heb ik het niet over drankspelletjes, maar over evenementen organiseren, plannen, contact leggen met sponsoren en verantwoordelijkheid nemen voor taken binnen het dispuut. Ook leer je om te functioneren in een groep met nu ongeveer 9 meiden die allemaal een mening hebben en om daarmee samen te werken. Ontzettend leerzaam dat je naast school ook meekrijgt in jouw studentenleven. Kortom, gebaseerd op mijn eigen ervaring zou ik iedereen aanraden om zich aan te melden bij een studentenvereniging en vooral te genieten van deze tijd want het vliegt voorbij!