Blog Lebrina

De introperiode
Het lijkt al weer maanden geleden dat wij afscheid hebben moeten nemen van alle luxury services die Hotel Mama te bieden had. Hoe aantrekkelijk die extra wasverzachter door je wasbeurt ook was, de plicht riep nou eenmaal. Onze mooie Kroeg opende weer haar deuren en dit was hét teken om als de wiede weerga richting het hoge noorden te vertrekken. Het volop genieten kon weer beginnen en dit keer kon ieder die wilde mee genieten! De introperiode was van start gegaan. Dé tijd om iedere student de mogelijkheid te geven een stukje van de gezelligheid en mogelijkheden van studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas te laten proeven. De introperiode, weten jullie het nog? Al hoewel het voelt als een tijdperk geleden, zijn wij slechts enkele weken geleden uit deze achtbaan gestapt. Aan de ene kant is dit jammer, want een rit in een achtbaan is leuk, spannend en een echte team sport. Aan de andere kant komt dit ook ten goede, want een achtbaan kan behoorlijk misselijk makend zijn; het Bier heeft namelijk weer rijkelijk mogen vloeien! Laten wij beginnen bij het begin.
Een goede achtbaan begint aan het einde van een lange wachtrij. Weken aan voorbereidingen, vergaderingen en bijeenkomsten zijn vooraf gegaan om de introperiode tot een succes te maken. Jezelf profileren doe je natuurlijk niet zomaar. Ons creatieve brein werd flink gekraakt en het resultaat is om trots op te zijn. De rit kon beginnen!
Zo was het weer tijd voor de Fustenavond. De zeven disputen die de Vereniging rijk is waren zo vriendelijk om ieder een fust te doneren en bij te dragen aan het genot van de avond. Ieder dispuut koos ook twee leden uit die de eer kregen de Kroeg te voorzien van vermakelijke hitjes. Van techno tot Vengaboys, van een Donald Duck tot pak tot panter pak, letterlijk alles werd uit de kast gehaald tijdens deze heuze DJ Contest. Party ‘a Saurus werd dit jaar vertegenwoordigd door het befaamde duo DJ Rabbit en MC Lebbie. De voetjes gingen van de vloer, de handjes in de lucht en het einde van de avond was nog lang niet in zicht. De Fustenavond was er weer een voor in de boeken.
Een ander hoogtepunt was het Into the Wild Festival. Het jaarlijkse festival dat georganiseerd wordt door de Sport- en Eventcommissie. De weersomstandigheden lieten het helaas niet toe om het festival buiten plaats te laten vinden, maar dat hield de Sport- en Eventcommissie niet tegen alsnog volle zalen te trekken in de Harmonie. Ondanks dat niemand minder dan Ruud Veldkamp menig meiden deed doen gillen, waren de grote namen voor ons toch echt Boukje Jurriens, Romy Konijn en Annelieke Raats. Wat hebben zij, met de rest van de commissie, een top festival neer gezet!
De sfeer was gezet en dit viel duidelijk goed in de smaak. Na een korte kennismakings tijd konden wij met trots de nieuwe Sjaarzen op de Kroeg verwelkomen, lichting 2015! Het was tijd om de Vereniging van nog een stapje dichterbij te bekijken. Dit betekende dat het aan ons de taak was om de nieuwe dames eens te laten zien wat het leukste damesdispuut is dat de Vereniging rijk is. Natuurlijk dachten de andere damesdisputen hier hetzelfde over en werd the Battle of the First Years gestreden. Dit ging gepaard met onvergetelijke kroegavonden en twee heuze borrels.
Onze eerste borrel was bedoeld voor alle vrouwelijke Sjaarzen, om hen te laten zien wie wij zijn. Natuurlijk pakken wij een borrel uit in de grootste zin van het woord. Het blijft niet bij één drankje, niet twee en ook zeker geen drie.
Onze tweede borrel was bedoeld voor een selectief gezelschap, om hen de kans te geven ons te laten zien wie zij zijn. Dit werd gedaan onder een wat intiemere setting, aan een lange eettafel onder het genot van welgeteld vier gangen en een goed glas wijn.
De nieuwe Sjaarzen hebben ons leren kennen en wij hebben hun leren kennen. Het einde van de rit was in zicht. Er restte de Sjaarzen nog één ding te doen, kiezen voor een dispuut of voor een jaarclub. En als je voor een dispuut kiest, voor welk dispuut ga je dan? Met trots kunnen wij zeggen dat Damesdispuut Party ‘a Saurus maar liefst 8 Aspirant leden kent en met dit gezegd staan wij weer met beide voeten aan de grond om te proosten op het volgende avontuur.
Ik zeg Proost!
Liefs, Lebrina