Blog Fréderique

Beste lezers,
Ten eerste welkom op deze gloednieuwe site van damesdispuut Party ’a Saurus. Via deze blog willen wij jullie af en toe op de hoogte houden van wat we doen, meemaken en hoe wij het dispuut ervaren. Eén keer in de zoveel tijd zal een zittend lid een stukje schrijven, aan mij de eer om de eerste blog te mogen schrijven.
Ik ben Fréderique Doevendans en 20 jaar oud. Ik ben lichting 2014 en met trots zittend lid van damesdispuut Party ’a Saurus. Mijn eerste kennismaking met Io Vivat Nostrorum Sanitas was op een zondag eind augustus. Ik werd meegenomen door een vriendinnetje dat al lid was van Io Vivat en heilig overtuigd was dat ik het gezellig zou vinden. En ze had gelijk, ik werd hartelijk ontvangen op de kleine knusse kroeg in het centrum van Leeuwarden. Ik maakte met veel verschillende mensen een praatje, en toen de dag erna mij ook een kamer werd aangeboden in een verenigingshuis van Io Vivat, was de keuze voor mij al snel gemaakt.
Ik bezocht vele feestjes, ging voor het eerst naar hoorcolleges op Stenden, genoot van de StudieStartWeek, at met mijn allemaal nieuwe huisgenootjes, moest mijn was zelf doen, leerde veel mensen kennen, kortom er kwamen een hoop nieuwe indrukken op mij af. Maar deze indrukken bevielen mij erg goed. De eerste weken waren er verschillende borrels van disputen, zo kan je makkelijk kennismaken met de verschillende disputen die er zijn. Ik was er al zeker van dat ik niet bij een dispuut ging, dus eigenlijk niet nodig om naar deze borrels te gaan. Maar op aanraadde van vele mensen ging ik maar wel, want het was zo gezellig. En dat was het zeker, je leert niet alleen de disputen kennen maar ook de rest van de meiden van jouw lichting. Al snel had ik het met een groepje meiden erg naar mijn zin en wisten wij zeker dat wij met zijn zessen een jaarclub gingen beginnen. Maar wij, die zes meiden, die dachten dat ze wel een jaarclub zouden worden, begonnen het steeds gezelliger te krijgen met de meiden van Party ’a Saurus. En het feit dat een dispuut iets blijvends is, voor altijd, begon ons ook meer aan te spreken. Nu zijn we een tijd verder en als ik terugkijk heb ik genoten van alle leuke, makkelijke, moeilijke, gezellige en dronken momenten. Ik heb meiden leren kennen waarbij ik mij volledig thuis voel, we kennen elkaar op onze sterken en zwakke punten. We helpen elkaar waar nodig en daarnaast vieren we voldoende feestjes. Naast dit alles heb ik nu al veel geleerd, over mezelf en over andere. Ja, ik durf met zekerheid te zeggen dat ik de juiste keuze gemaakt heb, met Leeuwarden, met Io Vivat, maar bovenal met het mooiste damesdispuut, Party ’a Saurus.
 
Veel liefs,
Fréderique