Study Start Week 2020

Het was weer zo ver studie start week, maar dit jaar wel erg bijzonder want er moest rekening gehouden worden met het corona virus. Op 24 augustus begon de studie start week online. Dit was natuurlijk heel gek omdat er vrij wel geen nieuwe studenten door de stad liepen overdag, want die zaten allemaal achter hun scherm op hun studentenkamer. Dit was even aanpassen voor Io Vivat dus heeft de vereniging geregeld dat niet alleen de kroeg beschikbaar was, maar ook Grand Café Z en de Kantelaar. Waardoor alsnog, in de avond de stad groen paars kleurde en de goud gele rakkers weer rijkelijk vloeide. 

Op donderdag was er een nieuwe regel ingeluid en mochten alle disputaire leden hun trui aan. Wat betekende dat wij met onze mooie roze trui aan door de stad konden flaneren. Het leek ons een bijzonder leuk idee om samen met herendispuut Ampelos te gaan terras hoppen. We eindigde dan ook op het stadsterras waar het roze en blauw/geel kleurde! 

Omdat er rekening gehouden moest worden met de coronaregels was de studie start week verdeeld over niet een maar twee weken. Dus kon Io Vivat extra evenementen organiseren voor alle nieuwe leden. Op maandag werd er met een grote groep door de Leeuwardse grachten gesupt. Dit werd vervolgd door een gezellige BBQ op het stadsstrand. Waarna alle sjaarzen een borrel konden drinken bij Fellini. Ook werden er sport evenement georganiseerd zoals Tennis en Hockey ook dit was een erg groot succes en hier hebben wij ook weer fanatiek aan deelgenomen. Op woensdag was er door de promotiecommissie een Iovivloot georganiseerd. Hierbij gingen twee leden van de promotiecommissie met 3 sjaarzen op een boot en de Rosé kon niet ontbreken, dit in combinatie met heerlijke kaasjes en fuetjes van de Zuivelhoeve. Ook met dit prachtige evenement gloeide de grachten weer prachtig groen paars. Ook na dit evenement was iedereen weer van harte welkom op het stadsterras. Waar ook weer het bier rijkelijk vloeide. 

Op donderdag hadden wij uiteraard onze prachtige trui weer aan en het herendispuut Ampelos kon natuurlijk niet ontbreken, de halve liters vlogen over de tafels bij de Walrus en het diner werd voortgezet bij Grand Café Z. Waarna wij natuurlijk ook weer op de kroeg of bij de kantelaar aanwezig waren, dit moest helaas in gespreide groepjes wegens beperking aan zit plekken. Maar dat mocht de pret niet drukken want ook hier werd het bier goed genuttigd en als wij het ons goed kunnen herinneren werden de kroeg passen opgewaardeerd voor een aantal flessen apfelkorn. En om de studie start week fatsoenlijk af te sluiten stonden wij uiteraard om 16.00 uur weer voor de deur bij Sociëteit ’t Heertje om de Vrijmibo weer helemaal te laten escaleren en ook dit is natuurlijk geslaagd. 

Ook in deze SSW waren de flessen Sambuca niet te missen. 

Liefs,

Manon en Noumi