Blog Party ‘a Saurus Corona tijd

Donderdag 12 maart, het zou een normale kroegavond worden met een tapwedstrijd vooraf. Deze avond kreeg opeens een andere wending toen we te horen kregen dat de kroeg moest sluiten door omstandigheden rondom het coronavirus. Blij waren sommige van ons dat school dicht ging en we even rust hadden, zonder het besef dat dit wel wat langer ging duren dan een aantal weekjes. Alles stond plots stil; school, de vereniging, werk ga zo maar door. Gala werd afgelast, ZZZZ ging niet meer door, alle evenementen waar wij ons zo op hadden verheugd vervielen. In plaats van met z’n allen gezellig in Leeuwarden te zijn, waren nu vele van ons thuisthuis hun lessen, vergaderingen en  kroegavonden online aan het volgen.

Om toch nog het beste uit deze bizarre tijd te halen werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo organiseerden verschillende re-members super leuke pub-quizzen, vierden we koningsdag op gepaste afstand in het park en organiseerde zowel lichting 17, 18 en 19 een lichtingsdag / weekend.

Naarmate de maatregelen wat versoepelde kregen we te horen dat de kroeg weer open zou gaan en op 28 juni was het dan zover, de roze truien gingen weer aan en de flessen Sambuca en meters bier konden weer besteld worden. Via de Iovivat website kon er gereserveerd worden om 1 van de 50 plekjes te bemachtigen op de kroeg. Vier keer per week deed SOCCIE de deuren voor ons open wat betekende dat de roze gloed natuurlijk elke dag werden gespot. De kroegavonden zien er wel een beetje anders uit dan iedereen gewend is. Naast dat er maar 50 mensen naar binnen mogen, staan er biertafels in de kuil waar aan gezeten wordt. Iedereen speelt spelletjes en alle DiJaGG’s zitten gezellig gemengd door elkaar.  Deze kroegavonden waren zo’n groot succes dat SOCCIE zelfs in de zomervakantie nog wat avonden onze mooie kroeg opent. Naast dat we het deze tijd alsnog naar ons zin hebben gehad hopen we natuurlijk wel dat in September alles weer een beetje normaal wordt. De vereniging is druk aan het profileren en heeft nu al vijf keer zoveel leden geworven als afgelopen jaar. Het belooft een grote lichting te worden met veel meiden waar wij in eind september een leuke borrel voor hopen te organiseren.

Al met al proberen wij met elkaar er het beste van te maken en alsnog alles uit deze fantastische tijd in Leeuwarden te halen.

Veel liefs,

Sterre