Blog Jacky: ZZZZ 2018

Zomers Zwerf Zeil Zooitje, Zwerf Zomers Zeil Zooitje, of was het toch Zomer Zeil Zwerf Zooitje? In ieder geval een evenement waar Iedereen over te spreken is als HET weekend van het jaar. Ik als eerstejaars zijnde kon nog niet goed begrijpen, als je niet kan zeilen, dat dit zo leuk kon zijn? Onwetend stapte ik het bootje in samen met 3 andere onwetende Party chicks, namelijk Donna, Mies en Wiets, of terwijl; de zeilmeerminnen. Heel leuk zo’n naam, maar zeilen konden we niet. Waar ging dit weekend heen dacht ik toen en hoe gingen wij dit overleven.
Wanneer eenmaal de boot was versierd met ballonnen, slingers en andere onhandige versiering, was het dan de hoogste tijd om erop uit te gaan. Het eerste stress moment kwam al snel, namelijk uit varen. Gelukkig ging dit nog redelijk soepeltjes en dachten we bijna dat dit allemaal ons ging lukken. Na het hijsen van het zeil, kwamen we al snel achter dat dit nog best ingewikkeld was en besloten we toch even gebruik te maken van de motor. En vraag mij niet hoe, maar toch hebben we het voor elkaar gekregen om vast te komen op de bodem. Zo vast, dat zelfs ADAM het niet voor elkaar kreeg om ons uit de grond te halen met hun speedboot van 200 PK. Gelukkig hadden we Berend, die met zijn berenkracht het bootje uit de grond wist te halen en konden we weer door. Na een paar uur verder dobberen kwamen we aan in Langweer, het naar mijn mening het allerschattigste dorpje van Friesland. Een fijne avond waar we met elkaar veel hebben gelachen, gekletst en niet te ontbreken gedronken en gedanst in het kroegje De Tapperij. De wedstrijd ‘wie het langst ondersteboven aan het wiel kan hangen en tegelijkertijd een biertje at’ was ook zeker niet te missen. Net als de vragen; ‘’Jack, heb jij je wel ingesmeerd?’’ of ‘’Wil je aftersun van mij lenen?’’. Nee, Jack had zich niet ingesmeerd die dag en ja, de aftersun kwam zeker goed van pas.
De volgende dag was het zonnetje nog warmer en de wind nog beter. Na een halfuur te hebben moeten wachten op de 3 minuten douche, hebben we ons snel klaar kunnen maken voor de tweede dag op het water. Dit keer kregen we hulp van iemand van ADAM, wat ons heel erg heeft geholpen. Wel handig als je namelijk weet hoe je overstag moet gaan en daarnaast moet sturen. We voeren via Sneek naar het Heegermeer en kwamen aan in het haventje in Heeg, weer zo’n fijn schattig Fries dorpje. We hebben hier heerlijk gegeten van de bbq van ADAM en daarna kunnen uitrusten van deze warme vermoeide dag. Naast dat iedereen aan het snotteren en huilen was van een of andere zombie ziekte (genaamd hooikoorts) hebben we deze avond ons goed kunnen vermaken en wederom misdragen. Wat ik heel leuk vond, was de discotheek d’Ald Wal. De discotheek waar we met zijn allen als een stel idioten hebben gedanst en gedronken als nooit tevoren, waar we gelukkig heel goed in zijn met zijn allen. Zeker een avond voor in de boeken.
De volgende dag, tevens de laatste dag, is een dag die uit het boek mag worden geschrapt. Vroeg wakker worden omdat je de pijn van de bedjes niet meer aankan en de felle zon op je gezicht voelt schijnen. Het opruimen van je bootje, en daarmee bedoel ik, opruimen tot je erbij neer valt, want die borg krijg je niet zomaar terug. En dan nog de terugweg naar huis wat allemaal niet meevalt in het Friese gehucht.
Desalniettemin heb ik genoten van dit weekend en kijk ik er met een glimlach op terug. Wat nou precies de juiste volgorde is van deze vier letters maakt allemaal niet uit. Zomers was het zeker met de temperatuur van 30 graden iedere dag, Zeilen was het activiteit wat voor zeilmeerminnen helaas niet is voorbestemd, Zwervers dat wij waren op de laatste dag met onze katers en zeker één groot Zooitje ongeregeld bij elkaar. Of terwijl, het allerleukste weekendje met de vereniging wat ik niet zomaar vergeet.
 
ADAM, bedankt! ZZZZ, tot volgend jaar!